Duurzaamheid

LOST gaat voor CO2-neutraal

Om bier te kunnen maken zijn een aantal dingen benodigd. Denk bijvoorbeeld aan de natuurlijke grondstoffen, zoals mout en hop, waar het bier mee gemaakt wordt en de energie en machines die benodigd zijn om het productieproces tot stand te brengen. Van mouterij tot eindconsument: een hoop stappen worden doorlopen om dat heerlijke bier in jouw glas te krijgen.

Wij realiseren ons als producent van bier dat we schade leveren aan het milieu. Brouwerij LOST doet dat onder andere door het produceren van ons bier, waarbij we CO2 uitstoten door het verbruiken van gas en elektriciteit. Er zijn echter nog meer activiteiten waarbij wij zorgen voor een ‘negatieve balans’, zoals onze ritten die we maken naar klanten, maar ook de CO2-uitstoot bij de opslag van onze voorraad en de materialen die we gebruiken.

Sinds 2022 hebben wij de doelstelling gesteld om ieder jaar al onze schade aan het milieu in kaart te brengen, dit aan de voorkant proberen te voorkomen en de gemaakte schade te compenseren. Het voorkomen doen we door samen met onze partners te kijken naar maatregelen die de schade beperken. Het compenseren doen we door samen te werken met non-profit organisatie Trees For All. Trees For All is een erkend goed doel en aangesloten bij het ANBI. Zij zorgen voor de herbebossing van bossen in zowel Nederland als op plekken in de rest van de wereld. Iedere geplante boom compenseert 3,75 ton CO2 per jaar.

Het kader waarbij ons duurzaamheidsbeleid geldt, is gericht op alle stappen in het werkelijke productieproces, uitgaande logistiek van producten, zakelijk personenvervoer en ons verbruik in de opslag. Dit zijn de processen waar wij zelf invloed op kunnen uitoefenen. Denk bijvoorbeeld aan een autotrip naar een klant die wordt vervangen door de trein. We hebben uiteraard meer invloed op ons eigen productieproces dan die van onze toeleveranciers. Wat wij wel doen, is uitsluitend werken met bedrijven die ook een duurzaamheidsbeleid voeren en maatregelen nemen om duurza(a)m(e) producten te ontwikkelen.

Het productieproces

Wij huren capaciteit in bij een andere brouwerij. Dit maakt ons huurbrouwers. Wij zijn daardoor wat beperkt in het aanbrengen van directe maatregelen om de CO2 voetafdruk te voorkomen. Onze partnerbrouwerij heeft wel een beleid op gebied van duurzaamheid en doet dan ook investeringen om de voetafdruk te verlagen. Het productieproces van bier bestaat uit een aantal stappen. Je kunt dit samenvatten in zes hoofdprocessen:

1. Schroten van mout
Bij het schroten van de mout worden per batch van 500L ongeveer 7 grote zakken mout geschroot. Dit draait de schrootmolen weg in 15 minuten. De molen heeft per batch daarmee ca. … kWh verbruikt.

2. Maischen
Water komt heet (zo rond 71 graden) binnen uit de heetwatertank. De maisch draait gedurende 90 minuten een maischprogramma. De meeste bieren worden op een temperatuur van 67 graden Celsius gehouden door gas bij te stoken. Ook wordt de maisch geroerd door een elektromotor met roerwerk. Het verbruik hiervan is per 500L batch … kWh en … m3 gas.

3. Filteren
Vanuit de maischketel wordt het beslag gepompt naar de filterkuip. Een kleinere pomp wordt daarna aangesloten op de sproeibal van de tank en de koppeling aan de onderkant. Het wort wordt daardoor op natuurlijke wijze gefilterd en is na zo’n 15 minuten klaar. Daarna wordt het wort gepompt naar de kookketel. Al deze pompacties verbruiken voor een 500L batch in totaal … kWh.

4. Koken
Het wort wordt aan de kook gebracht door een gasgestookte installatie. Dit duurt ongeveer 35 minuten. Het wort is dan 100 graden. Vanaf dat moment kookt het wort nog zo’n 60 minuten door en is het wort klaar om gekoeld de vergistingstank in te gaan. Dit proces verbruikt per batch van 500L zo’n … m3 gas.

5. Vergisten
Het wort wordt door middel van een pomp in een tegenstroomkoeler teruggebracht naar pitching temperatuur. Het koelen van het water gebeurt door een glycol chiller. Tijdens de 5 – 6 weken dat het bier vergist, slaat de glycol chiller sporadisch aan als de temperatuur van het bier te hoog wordt. In de winter kan het zo zijn dat deze helemaal niet aanspringt. In de zomer wat meer. Wij hebben het verbruik voor deze acties per 500L batch gecalculeerd op … kWh.

6. Verpakken
Onze bieren worden in blik verpakt op een mobiele afvullijn. Per batch van 500L is de machine 45 minuten bezig. Het verbruik voor 1.500L batch is daarmee … kWh. 

Iedere liter bier kost ons productieproces daarmee … kWh en … m3 gas. Aan het einde van het jaar berekenen we hoeveel liter er precies is geproduceerd. Dit totaal verbruik aan kWh en m3 gas rekenen we om naar de CO2 voetafdruk. De tonnage in CO2 wordt bij Trees for All gecompenseerd.

Uitgaande logistiek en zakelijk personenvervoer

Zodra het bier is geproduceerd, moet dit getransporteerd worden naar onze klanten. In 2021 brachten we veel losse bestellingen rond. Zo kwam het voor dat we in de auto naar Ermelo reden om twee dozen af te leveren. Behoorlijk wat kilometers en niet erg duurzaam. 

In 2022 zijn we overgestapt op een rotatiegedreven pull productiesysteem. Iedere keer als er een nieuw bier uitkomt, proberen wij zo veel mogelijk orders binnen te halen en dit samen te bundelen. Zo leveren we een nieuw bier zo vers mogelijk bij onze klanten af, vaak nog dezelfde dag van afvullen. Hierdoor kunnen we ook bestellingen bundelen en rijden we efficiëntere ritten. Onze auto’s zitten nu voor iedere rit met minstens vijftien dozen gevuld. Zo worden de vele kilometers gereduceerd.

Verder zijn we in 2022 gaan werken met meerdere distributiepartners. Zo kwamen Elings en De Gerstengel erbij, waardoor we een groot deel van het transport efficiënter kunnen laten verlopen. Ons plan is om het distributienetwerk verder uit te breiden en zelf minder kilometers te rijden.

Al onze ritten zijn geregistreerd en de gemaakte kilometers daarmee ook. Aan het einde van het jaar worden de gemaakte ritten geanalyseerd (diesel, benzine, gewicht auto, etc.) en worden de kilometers naar een CO2 voetafdruk omgezet. Deze factor wordt meegerekend in de compensatie.

Opslag

Om onze goederen op te slaan, huren wij een loods in Westzaan. In onze opslag staan bier, dozen, maar ook onze bar en koelkasten om bier koud op te kunnen slaan. Bij ons gaat de kwaliteit boven alles. Uit onderzoek is gebleken dat een lage relatieve temperatuur zeer bevorderend is voor de kwaliteit van IPA’s. Daarom zetten wij ook gekoelde opslag neer, zodat onze producten in de beste staat bij onze klanten arriveren. In 2023 willen we in de loods een duurzamere manier van koelen opzetten die minder energie verbruikt, door een goed geïsoleerde, nieuwe koelcel te plaatsen.

Het verbruik van onze huidige koelkasten wordt geregistreerd en aan het einde van het jaar in zijn totaliteit gecompenseerd.

Extra's

Ten slotte planten wij voor iedere klant waar we ooit aan geleverd hebben een boom. We hopen daarmee iedere partner waar wij mee samenwerken, of het nu toeleveranciers of onze klanten zijn, ook te inspireren om ook aan de wereld terug te geven.

Benieuwd naar het resultaat?

Wij hebben tot nu toe 100 bomen geplant

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!