Over Ons

Er waren eens drie dorstige jongens..

.. en die zijn aan het brouwen geslagen!

Wij zijn drie gasten die al meer dan tien jaar hechte vrienden zijn. In onze vriendengroep hebben wij een unieke traditie waar we een wedstrijd houden in de decembermaand. De uitdaging in 2018 was: wie brouwt het beste bier? Dit was op dat moment erg toepasselijk, omdat iedereen in de groep op dat moment de wereld van craft beer aan het ontdekken was. Voor ons een unieke smaaksensatie in vergelijking met al het macro-pils dat we op dat moment meestal dronken. Iedereen heeft veel plezier gehad in het maken van zijn eigen creatie! Van een whisky infused tripel tot een witbier met citroen- en pruimenschillen. Het was een mooie avond.

Dit werd het begin van een nieuwe passie, want Stan en Lorenzo bleven ook na de wedstrijd doorgaan met brouwen. De potten en pannen werden ingeruild voor een elektrische brouwketel en het balkon werd ingewisseld voor een echte brouwlocatie. In een loods in Westzaan met een professionele keuken van pasteitjesmaker Pastechi Caribe konden we meer bier brouwen en hadden we eindelijk de ruimte die we wilden. Op deze locatie maken we tot op de dag van vandaag nog steeds onze testbieren. 

Naarmate je bieren beter worden, begint er wat aan je te knagen. De bieren worden door bekende en onbekende mensen gewaardeerd en vragen waar je te koop bent. Nou, helemaal nergens nog. Moet daar niet eens verandering in gaan komen? Dit heeft ons zo aan het denken gezet, dat we de stap hebben gemaakt. Dit was het ontstaan van LOST. LOrenzo en STan. Niet veel later sloot Michiel aan en was de groep compleet. Michiel was ontzettend enthousiast geraakt door de stappen die LOST aan het zetten was. Craft bier drinken was daarnaast ook een van zijn favoriete bezigheden en Stan en Lorenzo konden wel zo’n topper gebruiken in het team.

Met ruim 800 brouwerijen moesten we het wel anders aanpakken dan de rest. Het werd daarom onze missie om bieren zonder grenzen te ontwikkelen. Recepten maken we nooit vanuit een kostenoogpunt. Het moet vooral lekker zijn. Als het bier wat meer kost, dan is dat maar zo. Dit is waar we voor staan. Topkwaliteit bieren die net even wat anders zijn met een leuk verhaal. Daarom zie je ons bier in blik, want dat is goed voor het milieu en goed voor de kwaliteit van het bier. Met flashy designs proberen we in het schap op te vallen en brengen we ons verhaal zowel online (social media) als offline (proeverijen, workshops) naar buiten. Daarmee luidt dan ook onze toepasselijke slogan:

Let’s get LOST together!
Meer benieuwd naar ons verhaal? Leer ons persoonlijk nog even kennen door lekker verder te lezen!

Ciao! Ik ben Lorenzo

Co-owner, Visionair

In het dagelijks leven docent op ‘t HBO in Alkmaar en de creatieve geest achter de bieren van LOST. Door m’n Italiaanse achtergrond ben ik opgevoed met een enorme waardering voor ambachtelijke producten. Na één keer brouwen in 2018 was ik dan ook op slag verliefd: dit wordt mijn nieuwe passie!

Ik sta het meest van ons drieën in de brouwkeuken en heb een enorme liefde voor hoppige bieren. Vandaar dat er ook zo veel hop in ons bier zit! Daarnaast ben ik erg fan van barley wines en zware stouts. Als een echte beer geek leer ik iedere dag weer meer bij over het brouwen van bier en probeer dan de lekkerste bieren te maken.

Get in contact!
lorenzo@brouwerijlost.nl

Hé hallo! Ik ben Michiel

Co-owner, Sales & Account Management

In het dagelijks leven ben ik business consultant in de IT-branche. Op het terras dronk ik m’n eerste ‘speciaalbier’, de Zatte van Brouwerij ‘t IJ. Sindsdien ben ik om! Kom maar door met al dat mooie craft bier 🍻! Ik drink graag NEIPA’s, IPA’s en zware donkere bieren, maar grijp ook graag nog eens terug naar een heerlijke klassieke tripel.

Wat ik binnen ons team doe? Nou, ik maak het mijn missie om met al die ondernemers in onze branche kennis te maken. Ik ben benieuwd naar de verhalen van de personen achter de slijters, speciaalbierwinkels en horecagelegenheden. Natuurlijk kijk ik daarna of er een mooie match tussen ons beiden kan ontstaan.

Biertje doen?
michiel@brouwerijlost.nl

Hello there! Ik ben Stan

Co-owner, Integrator

Ik ben databeheerder bij een technische groothandel en richt mij daarnaast op het optimaliseren van processen. Naast dat ik van ons drieën de meeste check-ins op Untappd heb, kan ik dus lekker overweg met cijfertjes, data en systemen.

Mij maak je enorm blij met barrel aged bieren en stouts. Als ik heel specifiek ben, dan vind ik barley wines op Schotse whisky vaten de heilige graal. Ik hoop dat we ooit een mooie barrel room hebben waar onze bieren in liggen te rijpen! Binnen LOST zorg ik er trouwens voor dat we op de achtergrond alles in orde hebben. Ik monitor continu hoe we het als team doen, zodat we elke dag een beetje beter zijn. Zo kunnen we ieder jaar weer lekkere nieuwe bieren blijven maken.

Wanna talk?
stan@brouwerijlost.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?